Бісквітний пиріг на кефірі – ідеальний варіант для тих, хто любить просту, але в той же час, смачну випічку. Головне достоїнство такого бісквіта – легкість і легкість. І все це завдяки кефіру та просіяної борошні, які є головними інгредієнтами цього десерту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.25 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Ванілін – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати бісквітний пиріг на кефірі? В першу чергу просіваємо борошно.
В окремій мисці з’єднуємо розтоплене вершкове масло, цукор і яйця. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідності.
В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно. Потім, все перемішавши, додаємо харчову соду, гашену оцтом, а також ванільний цукор і сіль. Ще раз все перемішуємо.
Далі відправляємо до загальної маси кефір, рівномірно перемішуючи тісто. Якщо воно має середню густину, ви все робите правильно.
Форму для випікання необхідно застелити пергаментним папером і вилити туди тісто, рівномірно розподіливши його по поверхні форми.
слід випікати Бісквіт при температурі двісті градусів протягом сорока хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити за допомогою зубочистки. Якщо після проколювання пирога на зубочистці не залишилося тіста, бісквіт готовий.
Перед подачею десерт необхідно остудити.
Пироги