Рецепт швидкого пирога з готового листкового тіста. Якщо в холодильнику залежалась пачка цього напівфабрикату, саме час його використовувати. В якості начинки будемо використовувати банан і полуницю. Якщо ягоди у вас заморожені, то попередньо обов’язково їх розморожуємо і зливаємо сік, що виділився. А банани краще використовувати зрілі, м’які.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Полуниця – 1 склянка
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати пиріг з полуницею та бананом з листкового тіста легко! Листкове бездріжджове тісто продається і зберігається в замороженому вигляді. Перед приготуванням пирога його потрібно розморозити, щоб воно повернуло собі пластичність і м’якість. Робочу поверхню присипаємо борошном і кладемо на нього пласт розмороженого тесту. Розкачуємо його злегка качалкою, щоб товщина пласта склала чотири-п’ять міліметрів. Вирізаємо коло бажаного розміру з урахуванням того, що краї тіста потрібно буде ще загнути. Щоб коло вийшов рівним, використовуємо в якості шаблону тарілку, уклавши її на тісто і обрізавши виступає тісто. Деко застеляємо пергаментом і відразу укладаємо на нього вийшов коло з листкового тіста.

Полуницю промиваємо і викладаємо на рушник, щоб ягоди добре обсохнули. Якщо полуниця була розморожена, обов’язково зливаємо весь зайвий сік. Банан очищаємо від шкірки і ріжемо на кружечки. На коло тесту укладаємо шар бананових гуртків, на них розкладаємо полуницю, попередньо нарізану на шматочки. Поверх полуниці розподіляємо цукровий пісок.

Потім посипаємо полуницю кукурудзяним крохмалем – він загустит і утримає в начинці виділяється при випічці ягідний сік, завдяки чому тісто не розмокне.

Краї тіста загинаємо вгору так, щоб закрити начинку по колу. Складки защипуємо, щоб тісто не розкрилося при випічці.

Яйце розбиваємо в окрему невелику ємність і добре збовтуємо виделкою з дрібкою цукрового піску. Змащуємо отриманою сумішшю краю пирога з допомогою силіконової пензлика. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Деко зі сформованим пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо виріб протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин, поки не зарум’яниться красива корочка.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому охолонути. Перекладаємо випічку на блюдо і подаємо до столу в теплому або холодному вигляді. Пиріг виходить дуже соковитим і ароматним.

Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з полуницею Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з листкового тіста Пироги