Ні одне свято не обходиться без торта. Було б чудово, порадувати гостей випічкою власного виробництва, але як вгадати з рецептом? Бісквітний торт шоколадний точно припаде до смаку навіть гурманам. Це повітряне, м’яке ласощі обов’язково стане вашим коронним рецептом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 550 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Масло вершкове – 250 гр.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Яйце – 4 шт.
- Ванілін – 1 пакет
- Какао-порошок – 6 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шоколадного бісквітного торта? Форму для випічки застелити пергаментом.
В глибокій мисці збити 2 яйця, 250 г цукру до утворення бульбашок. Додати до яєчної маси 200 мл молока і рослинне масло, все ретельно перемішати. Борошно просіяти, поступово ввести її в масу, постійно перемішуючи, щоб не з’явилися грудки. Всипати в тісто 5 столових ложок какао, ванільний цукор і соду, ще раз вимішати.
Влити в тісто 1 склянку кип’яченої води, перемішати. Викласти масу у форму для випічки. Запікати бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів 50 хвилин.
Поки готується бісквіт, зробити заварний крем. В окремій ємності з’єднати 2 столові ложки борошна, 2 яйця, 250 г цукру, 250 мл молока. Перелити масу в сотейник, поставити на вогонь. Коли маса загусне, зняти сотейник з вогню, дати охолонути. Потім додати в крем: 200 г вершкового масла кімнатної температурі, збити якому міксером. Крем поставити в холодильник для охолодження.
Для глазурі в сотейнику розігріти на плиті 3 столові ложки молока, 1 столову ложку какао, 1 столову ложку вершкового масла, 4 столові ложки цукру. Потім додати в глазур 50 г вершкового масла, все акуратно перемішати і зняти глазур з вогню.
Готовий бісквіт розрізати на 3 частини, кожну частину промазати кремом, формуючи порт. Полити торт підготовленої глазур’ю.
Бісквітний торт шоколадний прикрасить за бажанням і можна дивувати сім’ю і гостей приголомшливо смачним ласощами.
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт Вологий шоколадний бісквіт Десерти