Трапляється, що класичний бісквіт на яйцях не вдається приготувати з-за погано збитих яєчних білків або навпаки перебиті. Тому рекомендую вам рецепт бісквіта, який завжди виходить. На відміну від бісквіта на яйцях структура цього пирога виходить щільніше, але від цього він не стає менш смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Кефір – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт, який завжди виходить? Курячі яйця розбийте в глибоку миску, додайте цукровий пісок і збийте до пишної піни з допомогою міксера. Почніть збивати на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Продовжуючи збивати, потроху влити кефір. В окремій ємності з’єднайте борошно пшеничне вищого сорту і розпушувач, добре перемішайте і просійте з допомогою сита кілька разів. Поступово введіть борошняну суміш до рідких інгредієнтів, продовжуючи перемішувати міксером. Готове тісто оберніть харчовою плівкою і залиште відпочити на 10 хвилин.

Тим часом увімкніть духовку для розігріву. Підготовлену форму ретельно змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Акуратно перемістіть відпочиле тісто. Прокрутіть форму для випічки, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні. Помістіть форму в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою. Готовий бісквіт вийміть з духовки і дайте йому трохи охолонути. Гострим ножем проведіть по стінках форми і акуратно вийміть пиріг, викладіть його на решітку до повного охолодження. Після охолодження можна подавати бісквіт на стіл.

За бажанням можна розділити на коржі змастити кремом улюбленим. Залишити на 6-8 годин у холодильнику для просочення.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на кефірі в духовці Вологий бісквіт класичний Бісквіт