Бочкові помідори за бабусиним рецептом не припускають використання рослинної олії і оцту. Томати, заготовлені даними способом, виходять смачними, соковитими, з нотками природного бродіння. Бочкові помідори можна вводити в раціон навіть дітям, так як томати в результаті виходять і корисними.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Помідори свіжі – 6 кг
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Листя дуба – 10 шт.
  • Часник – 7 – 8 зуб.
  • Кріп – 6 пучків
  • Хрін – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Сіль – 250 – 300 гр.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Як приготувати Бочкові помідори бабусин рецепт? Помідори промийте. Для даної заготовки необхідно відібрати тільки цілі і щільні плоди без пошкоджень.

На дно бочки укладаємо хрін (можна використовувати як листя, так і коріння), листя дуба і вишні, а також невелику частину попередньо очищеного часнику і кроповий парасольок.

Далі в бочку укладаємо помідори, додаючи до них часник. Зверху викладаємо залишилися укропные парасольки.

Підготуйте розсіл. Для цього налийте у велику каструлю воду, додайте до неї цукровий пісок і сіль. Поставте каструлю з вмістом на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть розсіл ще близько 5 хвилин – повністю повинні розчинитися кристали сухих речовин. Після цього розсіл необхідно остудити до кімнатної температури.

Підготовленим розсолом залийте помідори в бочці. Бочку поставте в прохолодне місце на 40 днів.

Смачні і соковиті помідори, приготовані за бабусиним рецептом, готові!

Приємного вам апетиту!

Малосольні помідори Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму