Бочкові помідори за бабусиним рецептом не припускають використання рослинної олії і оцту. Томати, заготовлені даними способом, виходять смачними, соковитими, з нотками природного бродіння. Бочкові помідори можна вводити в раціон навіть дітям, так як томати в результаті виходять і корисними.
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори свіжі – 6 кг
- Листя вишні – 10 шт.
- Листя дуба – 10 шт.
- Часник – 7 – 8 зуб.
- Кріп – 6 пучків
- Хрін – 4 шт.
- Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
- Сіль – 250 – 300 гр.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Як приготувати Бочкові помідори бабусин рецепт? Помідори промийте. Для даної заготовки необхідно відібрати тільки цілі і щільні плоди без пошкоджень.
На дно бочки укладаємо хрін (можна використовувати як листя, так і коріння), листя дуба і вишні, а також невелику частину попередньо очищеного часнику і кроповий парасольок.
Далі в бочку укладаємо помідори, додаючи до них часник. Зверху викладаємо залишилися укропные парасольки.
Підготуйте розсіл. Для цього налийте у велику каструлю воду, додайте до неї цукровий пісок і сіль. Поставте каструлю з вмістом на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть розсіл ще близько 5 хвилин – повністю повинні розчинитися кристали сухих речовин. Після цього розсіл необхідно остудити до кімнатної температури.
Підготовленим розсолом залийте помідори в бочці. Бочку поставте в прохолодне місце на 40 днів.
Смачні і соковиті помідори, приготовані за бабусиним рецептом, готові!
Приємного вам апетиту!
Малосольні помідори Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму