Коли немає можливості заквасити помідори в бочці, можна приготувати цю смачну закуску в скляній банці і холодним засоленням. Смак цих помідорів буде як і у бочкових. Червоні томати при заквасці за цим рецептом будуть готові через 2 тижні, а бурі і зелені помідори вимагають більше часу.


Інгредієнти: на 12 л.

  • Помідори свіжі – 6 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Корінь хрону (2 шт.) – 15 – 20 див.
  • Оцет столовий 9% – 450 мл
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 5 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бочкових помідор на зиму? Банки і кришки для засолювання помідорів помийте гарячою водою і поставте на стіл, щоб висохли.

Корені хрону очистіть від шкірки, промийте і наріжте на невеликі шматочки. Очистіть від лушпиння часник і зубки розріжте на половинки. Перець промийте, видаліть у них плодоніжки і насіння і також порізати на шматочки.

Нарізані хрін, часник і перці подрібніть за допомогою будь кухонної техніки. В отриману пряну масу додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте.

Червоні помідори добре промийте холодною водою і наколіть в декількох місцях біля основи плодоніжки, щоб вони добре засолились. У банки рівномірно розкладіть пряну масу і потім щільно укладіть підготовлені помідори.

В окрему велику посуд налийте чисту холодну воду, насипте розраховане кількість цукру і солі і влийте оцет. Розсіл добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Приготовленим маринадом залийте помідори в банках. Можете у кожну банку покласти зверху по парасольці гілочці кропу і петрушки.

Банки закрийте щільними кришками і поставте в темне і холодне місце. Важливо, щоб температура була не більше 10°С. Через два тижні помідори засолятся, придбають смак бочкових і їх можна подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Кислі помідори на зиму Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу з зеленню Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори на 3 літрову банку на зиму