Засолювання овочів холодним способом – це дуже простий і ефективний метод збереження заготовок на зиму. У цьому рецепті ми поділимося способом заготівлі помідорів на зиму, немов вони нудилися в бочках. Холодний спосіб заготівлі заощадить ваш час і подарує новий смак солоним зелених помідорів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1.6 – 1.8 кг
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Гірчиця – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування бочкових зелених помідор в банку. Для початку підготуйте чисто вимиту і суху трилітрову банку. На дно банки покладіть парасольки кропу, розрізаний навпіл зубчики часнику – п’ять штучок, хрін, смородинові і вишневі листя.
Томати, попередньо вимиті, надріжте хрест-навхрест, щоб помідори краще вбирали розсіл. Томати почніть утрамбовувати в банку, перекладаючи залишилися зубчиками часнику. Можна додатково засипати чорний перець-горошок.
Далі потрібно приготувати розсіл для заготівлі. Для цього в чисту воду додайте цукровий пісок і сіль, а також готову гірчицю. Замість готової гірчиці можна додати порошок, але тоді його треба брати лише півтори чайної ложки. Розсіл добре перемішайте до розчинення солі та цукру.
Банку з помідорами доверху наповніть розсолом, після чого закрийте банку капроновою кришкою. Банку приберіть в холодний льох або підвал, де заготівля може простояти близько року.
Через деякий час помідори стануть більш блідими, а розсіл осяде і посвітлішає. Значить, вже можна їсти вашу заготовку. Але зберігати її можна лише в холодному місці, навіть після повної готовності.
Квашені помідори Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з часником на зиму Солодкі помідори з часником Солоні помідори на зиму Солоні помідори холодним способом