Апетитні малосольні помідори добре простоять у вас всю зиму і навіть трохи довше, якщо додати до них таблетку аспірину. Аспірин не дозволить ємності з заготівлею заграти, а завдяки гірчиці в складі страви запобіжить появі цвілі. Якщо у вас є холодний підвал або льох, то цей простий рецепт стане для вас знахідкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
  • Листя хрону – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Аспірин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори з аспірином під капроновою кришкою легко! У стерильну трилітрову банку вкладіть спеції для соління: листя смородини, вишні, дуба, різна зелень, суміш перців. Підбирайте добавки на свій смак.

Далі потрібно щільно укласти в банку чисто вимиті сухі томати, поміщаючи більш великі плоди на дно, а дрібні – на верх.

В окремій ємності з’єднайте цукор, гірчицю, сіль і потовчену таблетку аспірину.

Добре перемішайте інгредієнти і додайте трохи води. Маринад влийте в банку з томатами.

Недолік води долийте кип’яченої водою кімнатної температури, а потім закрийте банку прокип’яченої капроновою кришкою і приберіть в льох або підвал (в холодне місце). Пробувати помідори можна починати через два тижні після закриття банки.

Консервовані помідори Помідори з аспірином Помідори з гірчицею Помідори з лимонною кислотою Помідори з цукром на зиму Помідори під капроновою кришкою Солоні помідори з гірчицею