Всім, хто любить домашню випічку, рекомендую приготувати неймовірно смачний бородинський хліб на заквасці в хлібопічці. Хліб виходить ароматним, апетитним і набагато смачніше і корисніше магазинного.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Житня закваска – 1 склянка
  • Борошно пшеничне (1-го сорту) – 450 гр.
  • Борошно цільнозернові – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • квасне Сусло – 3 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бородінського хліба на заквасці в хлібопічці? Відміряйте необхідну кількість зерен коріандру.

Залийте двома столовими ложками окропу.

Потім влийте квасне сусло і гарненько перемішайте.

В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість житньої закваски.

Після чого просійте необхідну кількість пшеничного борошна 1-го сорту.

Потім додайте цільнозернове борошно.

Додайте сіль та цукровий пісок. Влийте необхідну кількість рослинного масла.

Після чого введіть квасне сусло з коріандром.

Влийте питну воду, підігріту до теплого стану.

Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин. Після закінчення замісу тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі.

Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки.

Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його на решітці. Бородінський хліб на заквасці, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Пшенично-житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб на воді в хлібопічці Хліб на заквасці в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці