Всім, хто любить домашню випічку, рекомендую приготувати неймовірно смачний бородинський хліб на заквасці в хлібопічці. Хліб виходить ароматним, апетитним і набагато смачніше і корисніше магазинного.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Житня закваска – 1 склянка
- Борошно пшеничне (1-го сорту) – 450 гр.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- квасне Сусло – 3 ст. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бородінського хліба на заквасці в хлібопічці? Відміряйте необхідну кількість зерен коріандру.
Залийте двома столовими ложками окропу.
Потім влийте квасне сусло і гарненько перемішайте.
В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість житньої закваски.
Після чого просійте необхідну кількість пшеничного борошна 1-го сорту.
Потім додайте цільнозернове борошно.
Додайте сіль та цукровий пісок. Влийте необхідну кількість рослинного масла.
Після чого введіть квасне сусло з коріандром.
Влийте питну воду, підігріту до теплого стану.
Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин. Після закінчення замісу тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі.
Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки.
Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його на решітці. Бородінський хліб на заквасці, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Пшенично-житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб на воді в хлібопічці Хліб на заквасці в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці