Пшенично-житній хліб, спечений у хлібопічці Редмонд, завжди виходить вдалим, так він і більш корисний, ніж чисто білий хліб. М’який пористий м’якуш з хрусткою скоринкою багатьом доводиться по смаку. Додавання трохи горілки в тісто не дає впасти верхівці хліба після випічки.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 160 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Солод житній ферментований – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пшенично-житній хліб в хлібопічці Редмонд легко! Для закладки інгредієнтів дістаньте відерце хлібопічки і кладіть продукти в тій послідовності, яка вказана в інструкції. Налийте у відро чисту воду домашньої температури. У неї насипте потрібну кількість солі і цукру і налийте рослинне масло.

Зважте на домашніх вагах потрібну кількість пшеничного борошна.

Борошно просійте її на сито відразу у відро, тільки нічого не перемішуйте. Потім зважте потрібну кількість житнього борошна. Співвідношення цих двох видів борошна можете змінити на свій розсуд, тільки щоб збереглася загальна кількість борошна.

Житнє борошно також пересипте в відерце через сито.

Потім насипте поверх борошна відміряну кількість житнього солоду. Саме цей солод додасть хлібу справжній житній аромат і гарний сірий колір.

Потім насипте в відерце дріжджі, сухе або швидкодіючі.

Відерце з інгредієнтами помістіть в хлібопічку і закрийте кришку. Встановіть програму №14 «Житній хліб», вага – «750 г», колір кірочки – «Середній». Потім увімкніть кнопку «Старт/Стоп». Час випічки встановиться за замовчуванням.

Під час програми замісу обов’язково перевірте стан колобка тесту. Він повинен тримати форму, бути однорідної текстури і мати матово-блискучий колір. Неправильне стан колобка виправте додаванням борошна або води.

До закінчення програми кришку хлібопічки на відкривайте. Спечений пшенично-житній хліб перекладіть на грати і остудіть.

Потім можете готову буханець зважити.

Остуджений хліб наріжте на шматочки і можете подати до столу. Щоб зберегти хліб свіжим, помістіть його в поліетиленовий пакетик.

Смачною і вдалою випічки!

Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Редмонд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці