Борщ – одна з найпопулярніших супів східнослов’янської кухні. Сьогодні майже у кожної господині є свій улюблений рецепт його приготування. Так його можна зварити і без додавання капусти. Замінивши її буряком і смачною томатною заправкою. Відмінне блюдо для
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий окорочок – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 2 л
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 250 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати борщ без капусти? Відварюємо куряче стегно і очищену картоплю до готовності.
В цей час чистимо цибулю, буряк і моркву. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а моркву і буряк натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді до м’якого стану. Коли продукти будуть майже готові, додаємо до них буряк, смажимо 3 хв. і вводимо томатну заправку. Розмішуємо і тушкуємо на маленькому вогні, поки буряк не розм’якнути.
Готові картоплю і курку нарізаємо шматочками. Відправляємо всі інгредієнти, в тому числі і овочі в томатній заправці в каструлю. Додаємо подрібнений часник, лавровий лист і сіль з перцем за смаком. Варимо близько 15 хв. Знімаємо з вогню й даємо супу настоятися ще 20 хв
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ на бульйоні Борщ як в дитячому саду