Борщ холодний – це легкий суп, не ускладнений великою кількістю інгредієнтів. Готується він швидко, максимальний час потрібно лише на варіння буряків та курячих яєць. Такий борщ відмінно підходить для прийомів їжі в жарку погоду – він має властивість насичувати і охолоджувати організм.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Вода – 2 л
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для заправки: –
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 100 гр.
- Цибуля зелена – 1000 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ холодний за класичним рецептом. Буряк відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Терту буряк викладаємо в каструлю з охолодженою водою, приправляємо сіллю і цукровим піском. Потім додаємо лимонний сік.
Відварюємо до готовності курячі яйця. Остуджуємо.
Зелений лук і кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Огірки також ретельно миємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варені яйця очистити від шкаралупи і розрізаємо навпіл. Підготовлені інгредієнти перемішуємо в зручній ємності.
Зручно подавати страву до столу порційно: в кожну тарілку викладаємо необхідну кількість суміші з огірків і зелені, заливаємо буряковим бульйоном. Якщо борщ планується бути з’їденим в один прийом їжі, то можна змішати всі інгредієнти між собою відразу і потім розливати порційно по тарілках.
Потім в кожну тарілку кладемо по дві половинки яйця і потрібну кількість сметани. Борщ готовий до вживання!
Приємного вам апетиту!
Борщ классический Свекольник Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник з буряка Холодник на воді