Холодник з буряком і щавлем виходить трохи кислим, освіжаючим і добре втамовує спрагу влітку. У суп також йде молодий редис, огірки та зелень, бажано все брати з власного городу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк (варена) – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Щавель – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кисле молоко – 2 л
  • Редис – 14 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Вода питна – 0.4 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодного борщу зі щавлем. Щавель перебрати, помити і порізати. Живці також дрібно порізати. Зварити щавель 0,4 л води і остудити.

Зварену напередодні буряк почистити і порізати соломкою. В охолоджений щавлевий відвар додати буряк, дрібно порізані огірки і розмішати. Зрізати з бадилля редиски і хвостики. Порізати на дрібні шматочки і покласти в щавлевий відвар.

Дрібно нашаткувати вимиту зелень (кріп, зелена цибуля, петрушка) і додати в суп.

Змішати кефір і сметану, влити в холодний борщ. Всипати сіль та цукровий пісок за смаком, щоб відрегулювати кисло-солодкий смак. Яйця заздалегідь зварити для подачі. Очистити, порізати навпіл і покласти половинку яйця в суп.

Приємного апетиту!

Борщ холодный Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник з щавлю Холодник по-білоруськи