Існує велика розмаїтість холодних літніх супів. Я хочу поділитися з вами улюбленим рецептом чудового холодного і борщів зелених з гірчицею, який відмінно наситить вас у спекотний день. Страва багата корисними овочами і зеленню і добре сприяє травленню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 240 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Огірки – 180 гр.
  • Редис – 120 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Буряковий відвар – 1.5 л.
  • Телятина (варена) – 200 гр.
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати борщ холодний з гірчицею? Буряк ретельно вимийте, очистіть, наріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці. Подрібнений буряк викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно 20 хвилин. Відвар процідіть, посоліть і поперчіть, і повністю остудіть. Зварену буряк теж остудіть близько 1 години.

Заздалегідь відваріть телятину або будь-яке інше м’ясо. Розберіть зварене м’ясо на волокна або наріжте тонкою соломкою.

Огірки і редиску ретельно вимийте і просушіть, наріжте тонкою соломкою, попередньо очистіть від шкірки, якщо це буде потрібно. Відваріть курячі яйця. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків. Курячі білки наріжте тонкою соломкою. Розкладіть інгредієнти по порціях.

Курячі жовтки викладіть в невелику миску, додайте гірчицю і сметану, ретельно розітріть. Приготовану заправку розкладіть по порціях.

Буряк розкладіть по порціях. Зелень вибирайте за власним бажанням. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте і присипте поверх інших інгредієнтів.

Перед подачею залийте охолодженим буряковим відваром.

Охолоджений борщ подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ з буряків Холодник класичний Холодник по-білоруськи