Маючи в холодильнику заздалегідь відварену буряк, ви можете швидко приготувати цей легкий і освіжаючий суп. Він добре втамовує голод і підходить людям, нужденним в дієті. У цьому рецепті вам пропонується приготувати борщ без додавання м’яса і на жирному кефірі, тільки кефір потрібно розбавити водою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк (варена) – 2 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 6 – 8 шт.
  • Кефір – 1 л
  • Вода мінеральна – 1 л
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт і борщів зелених на кефірі гранично простий! Заздалегідь відварену буряк очистіть від шкірки і наріжте на крупну тертку. Перекладіть буряк в каструлю для приготування і борщів зелених.

Редис добре промийте, видаліть кінчики і наріжте його на шматочки довільної форми.

Свіжі огірки помийте і наріжте маленькими кубиками. Нарізані редис і огірки перекладіть в каструлю до буряка.

Відварені круто яйця почистіть від шкаралупи і наріжте на шматочки будь-якого розміру, як вам більше подобається.

Свіжу зелень промийте проточною водою, промокніть серветкою і дрібно наріжте. Нарізану зелену цибулю трохи розімніть, присипавши його сіллю, щоб не був жорстким в супі.

Нарізані зелень і яйця перекладіть в каструлю до решти інгредієнтів і ложкою перемішайте.

Потім покладіть до овочів сметану, налийте холодний кефір і ще раз борщ розмішайте. Потім розведіть суп газованої або простою водою, посоліть за смаком, перемішайте і зніміть пробу. Каструлю з борщем поставте на 1 годину в холодильник.

Охолоджений борщ розлийте по порційних тарілках і подайте до нього відварну картоплю.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Борщ холодний класичний Свекольник Холодний борщ Холодник з буряка Холодник на кефірі Холодник по-белорусски