Маючи в холодильнику заздалегідь відварену буряк, ви можете швидко приготувати цей легкий і освіжаючий суп. Він добре втамовує голод і підходить людям, нужденним в дієті. У цьому рецепті вам пропонується приготувати борщ без додавання м’яса і на жирному кефірі, тільки кефір потрібно розбавити водою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк (варена) – 2 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 6 – 8 шт.
- Кефір – 1 л
- Вода мінеральна – 1 л
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт і борщів зелених на кефірі гранично простий! Заздалегідь відварену буряк очистіть від шкірки і наріжте на крупну тертку. Перекладіть буряк в каструлю для приготування і борщів зелених.
Редис добре промийте, видаліть кінчики і наріжте його на шматочки довільної форми.
Свіжі огірки помийте і наріжте маленькими кубиками. Нарізані редис і огірки перекладіть в каструлю до буряка.
Відварені круто яйця почистіть від шкаралупи і наріжте на шматочки будь-якого розміру, як вам більше подобається.
Свіжу зелень промийте проточною водою, промокніть серветкою і дрібно наріжте. Нарізану зелену цибулю трохи розімніть, присипавши його сіллю, щоб не був жорстким в супі.
Нарізані зелень і яйця перекладіть в каструлю до решти інгредієнтів і ложкою перемішайте.
Потім покладіть до овочів сметану, налийте холодний кефір і ще раз борщ розмішайте. Потім розведіть суп газованої або простою водою, посоліть за смаком, перемішайте і зніміть пробу. Каструлю з борщем поставте на 1 годину в холодильник.
Охолоджений борщ розлийте по порційних тарілках і подайте до нього відварну картоплю.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ холодний класичний Свекольник Холодний борщ Холодник з буряка Холодник на кефірі Холодник по-белорусски