Вашій увазі представлений рецепт гарячого, наваристого, ароматного і смачного гарячого борщ з м’ясом. Такий суп зігріє у холодну погоду, наситить організм і подарує гарний настрій! Гарячий борщ з м’ясом – приголомшлива страва для всієї сім’ї. Варіантів приготування цієї страви безліч, перед вами один з них.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розсіл огірковий – 0.5 склянки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа для м’яса – 2 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати борщ гарячий з м’ясом? Почнемо приготування і борщів зелених з бульйону. Свинину промийте під проточною водою, відправте в каструлю. Заливаємо м’ясо водою і ставимо каструлю на вогонь.

Варимо свинину до готовності на помірному вогні, не забуваючи підсолити бульйон. Щоб м’ясо приготувався швидше, можна порізати його в сирому вигляді на більш дрібні частини.

Поки вариться м’ясо, можна зайнятися засмажкою. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і дрібно наріжте його.

Далі на розігріту сковороду необхідно влити рослинне масло і висипати туди ж нарізану цибулю. На помірному вогні обсмажте його напівпрозорості. Іноді помішуйте цибулю, щоб він не пригорів.

У цей час очистити моркву і промийте її. Потім за допомогою великої терки подрібніть очищену моркву.

Відправте терту моркву в сковороду до цибулі. Обсмажуємо овочі на середньому вогні до золотистого кольору.

Коли овочі будуть готові, додайте до них необхідну кількість томатної пасти. Можна використовувати її в замороженому вигляді. По готовності знімаємо засмажку з вогню.

Буряк необхідно очистити, промити і натерти на тертці.

Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і відправляємо обсмажуватися підготовлену буряк. Коли буряк стане м’якою, вливаємо до неї розсіл. Чекаємо, поки вся рідина випарується, потім знімаємо буряк з вогню. У цьому випадку використання огіркового розсолу раціонально з точки зору наявності в ньому приправ і спецій, а також оцту.

Картоплю очистити, сполоснути у воді і дрібно нарізати.

У киплячий бульйон покласти картоплю.

Коли картопля стане м’якою, додаємо в каструлю з вмістом буряк і морквяно-цибулеву засмажку. Перемішуємо і даємо супу закипіти.

В самому кінці додаємо в борщ спеції, сіль і лавровий лист. Перемішуємо і проварюємо страву ще протягом 10 хвилин.

За кілька хвилин до готовності кладемо в суп дрібно нарізаний часник.

Потім знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо борщ кришкою і даємо настоятися приблизно 15 хвилин.

Дістаємо м’ясо з супу і нарізаємо його невеликими шматочками.

При подачі до столу розливаємо холодник по порційних тарілках, в кожну кладемо м’ясо. За бажанням додаємо сметану і свіжу зелень.

Приємного вам апетиту!

Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий з м'ясом Борщ гарячий класичний Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ на м'ясному бульйоні