Чудовий борщ можна приготувати гарячим і на м’ясному бульйоні. З м’яса бажано взяти нежирну яловичину. Її треба попередньо поварити протягом півтора годин. Доповнити борщ можна сметаною і вареними яйцями.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Бульйон з курки або Бульйон з яловичини або Бульйон з баранини або Бульйон з свинини – 2.5 л.
- Буряк – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування і борщів зелених на м’ясному бульйоні. Очистіть від шкірки буряк і моркву, помийте їх і подрібніть на крупну тертку.
Цибулю почистіть і наріжте на маленькі кубики.
Картоплини почистіть, промийте і наріжте кубиками довільного розміру.
Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте в ньому спочатку нарізану цибулю. Потім додайте моркву і посмажте її ще 2-3 хвилини. Потім перекладіть в сковорідку натерту буряк і кілька хвилин її потушкуйте з іншими овочами. До кінця гасіння додайте до овочів томатну пасту, додайте за смаком сіль, чорний перець і цукор, перемішайте і варіть 1-2 хвилини на невеликому вогні.
В каструлю для приготування і борщів зелених налийте яловичий бульйон, перекладіть в нього нарізану картоплю і варіть до повної готовності.
Потім в бульйон перекладіть овочеву зажарку, додайте листочки лавра, перемішайте і 5 хвилин поваріть. Спробуйте борщ на смак. Потім дайте йому деякий час настоятися. Приготовлений гарячий борщ на м’ясному бульйоні посипте дрібно нарізаною петрушкою і подайте до столу, заправивши сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий з м'ясом Борщ гарячий класичний Борщ на бульйоні Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду