Борщ вегетаріанський сподобається своїм смаком не тільки вегетаріанцям, але і людям, що дотримують пости, і тим, хто дотримується ПП. Вам пропонується для його приготування взяти дві каструлі: одну для засмажки, а другу – для бульйону з картоплі, стручкової квасолі, перцю та інших овочів. Овочі для і борщів зелених, за винятком буряків, можете брати по своєму смаку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 400 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 3 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Селера – 100 гр.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода кип’ячена – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати борщ вегетаріанський? Буряк добре помийте і помістіть в каструлю з киплячою водою. Поваріть буряк до готовності, десь 30 хвилин від початку кипіння, якщо вона молода і невелика. Потім зварену буряк остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.
Почистіть моркву і цибулини. Моркву подрібнити на крупній тертці, а цибулю наріжте невеликими кубиками. Очищені зубки часнику подрібніть на часничниці. У каструлі з товстим дном розігрійте рослинну олію і посмажте в ньому до готовності подрібнені моркву, цибулю і в кінці додайте часник.
Помідори очистіть від шкірки, обшпаривши їх окропом і подрібніть в пюре за допомогою блендера. Перекладіть помідори до обсмаженою овочам, додайте особливої пікантної нотки трохи гострого перцю, перемішайте і тушкуйте овочі з помідорами ще 5 хвилин.
Охолоджену варену буряк натріть на дрібній тертці і додайте її в каструлю. Тушкуйте овочі з буряком ще 2-3 хвилини вимкніть вогонь. У вас вийшла зажарка для і борщів зелених.
В іншій великій каструлі зваріть овочевий бульйон. Почистіть картоплини, стручок солодкого перцю і помийте їх. Потім ці овочі наріжте тонкими брусочками і перекладіть в каструлю. Овочі залийте двома літрами кип’яченої гарячої води і поваріть їх протягом 15-20 хвилин.
Селера і стручкову квасолю вимити і також наріжте невеликими поздовжніми шматочками. Додайте їх в овочевий бульйон за 5 хвилин до закінчення варіння.
В приготований овочевий бульйон перекладіть бурякову засмажку з першої каструлі, додайте за смаком сіль і чорний перець і перемішайте. Борщ спробуйте на смак і додайте, чого не вистачає.
Приготований суп заправте свіжою зеленню і залиште на 30 хвилин для настоювання, а потім можете подати до столу. Невеликий рада: не даремно існує поняття – «добові щі». Настоявшийся борщ придбає інший смак, спробуйте.
Їжте на здоров’я!
Борщ Борщ гарячий класичний Борщ з квасолею Борщ як в дитячому саду