Борщ вегетаріанський сподобається своїм смаком не тільки вегетаріанцям, але і людям, що дотримують пости, і тим, хто дотримується ПП. Вам пропонується для його приготування взяти дві каструлі: одну для засмажки, а другу – для бульйону з картоплі, стручкової квасолі, перцю та інших овочів. Овочі для і борщів зелених, за винятком буряків, можете брати по своєму смаку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 400 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Селера – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати борщ вегетаріанський? Буряк добре помийте і помістіть в каструлю з киплячою водою. Поваріть буряк до готовності, десь 30 хвилин від початку кипіння, якщо вона молода і невелика. Потім зварену буряк остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.

Почистіть моркву і цибулини. Моркву подрібнити на крупній тертці, а цибулю наріжте невеликими кубиками. Очищені зубки часнику подрібніть на часничниці. У каструлі з товстим дном розігрійте рослинну олію і посмажте в ньому до готовності подрібнені моркву, цибулю і в кінці додайте часник.

Помідори очистіть від шкірки, обшпаривши їх окропом і подрібніть в пюре за допомогою блендера. Перекладіть помідори до обсмаженою овочам, додайте особливої пікантної нотки трохи гострого перцю, перемішайте і тушкуйте овочі з помідорами ще 5 хвилин.

Охолоджену варену буряк натріть на дрібній тертці і додайте її в каструлю. Тушкуйте овочі з буряком ще 2-3 хвилини вимкніть вогонь. У вас вийшла зажарка для і борщів зелених.

В іншій великій каструлі зваріть овочевий бульйон. Почистіть картоплини, стручок солодкого перцю і помийте їх. Потім ці овочі наріжте тонкими брусочками і перекладіть в каструлю. Овочі залийте двома літрами кип’яченої гарячої води і поваріть їх протягом 15-20 хвилин.

Селера і стручкову квасолю вимити і також наріжте невеликими поздовжніми шматочками. Додайте їх в овочевий бульйон за 5 хвилин до закінчення варіння.

В приготований овочевий бульйон перекладіть бурякову засмажку з першої каструлі, додайте за смаком сіль і чорний перець і перемішайте. Борщ спробуйте на смак і додайте, чого не вистачає.

Приготований суп заправте свіжою зеленню і залиште на 30 хвилин для настоювання, а потім можете подати до столу. Невеликий рада: не даремно існує поняття – «добові щі». Настоявшийся борщ придбає інший смак, спробуйте.

Їжте на здоров’я!

Борщ Борщ гарячий класичний Борщ з квасолею Борщ як в дитячому саду