Цей рецепт для тих, хто любить борщ, але хоче зробити його більш дієтичним. Цей борщ готується без засмажки і жиру, можете зварити його без м’ясного бульйону або на дієтичної нежирної курки або яловичини. Візьміть цей рецепт собі на озброєння і використовувати з нагоди.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина або Курка – 0,5 кг
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Буряк – 2 шт.
  • Томатний сік – 0,5 л.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь пастернаку – за смаком
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ без засмажки. Промийте м’ясо і покладіть його у велику каструлю.

Відваріть з м’яса бульйон і дочекайтеся готовності м’яса. Коли в каструлі залишиться готове м’ясо і приблизно третина води, можете вимкнути вогонь.

Буряк відваріть паралельно з м’ясом, у сусідній каструлі. Відварюйте її прямо в шкірці.

Овочі – моркву і картоплю з капустою – наріжте. Можете натерти моркву на тертці, а капусту дрібно пошинкуйте.

Овочі покладіть в каструлю з бульйоном, попередньо вийнявши з нього м’ясо. Цибулину кладіть цілком, але без лушпиння.

Яловичину (або курку) наріжте дрібними скибочками або розберіть шматок на волокна. Подрібнене м’ясо покладіть в каструлю з овочами.

Потім натріть на тертці відварену буряк, попередньо очистивши її від шкірки.

Вкладіть буряк в каструлю з іншими інгредієнтами і додайте квасолю, потім влийте в каструлю томатний сік і додайте спеції на ваш смак. Варіть борщ близько тридцяти хвилин до готовності.

Готовий суп подавайте до столу зі сметаною і зеленню, можете капнути трохи лимонного соку в тарілку, якщо вам хочеться трохи кислинки в супі.

Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ з куркою Борщ класичний з м'ясом Борщ на бульйоні Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду