Борщ – смачний освіжаючий суп. Завдяки буряках у нього приємний солодкуватий смак. Огірки, варені яйця та кефір його вдало доповнюють. Для кислинки можна додати яблучний оцет або лимонний сік, а при поданні обов’язково посипаємо борщ свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Лимонний сік – 1 – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Зелень – 3 пучка
  • Вода – 1.5 – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати борщ з кефіром? Буряк промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту і доводимо воду до кипіння. Час варіння буряків залежить від її розміру та віку. Орієнтовно на варіння до готовності йде від тридцяти хвилин до однієї години. Варимо коренеплід до повної м’якості.

Готову буряк повністю охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо коренеплід тонкою соломкою.

Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо шкірка огірка груба, її обов’язково зрізаємо. Огірок нарізаємо невеликими шматочками, співмірними з соломкою буряків.

Варені яйця (три штуки) очищаємо від шкаралупи і ріжемо невеликими шматочками довільної форми.

Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем.

поміщаємо В каструлю бурякову соломку, шматочки огірка, нарізані яйця, подрібнений кріп. Заливаємо все компоненти кефіром і перемішуємо.

Додаємо лимонний сік, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Розливаємо приготований борщ по порційних тарілках. Залишився вареної яйце очищаємо і розрізаємо вздовж на чотири частини. Кладемо по шматочку яйця в кожну тарілку.

Зелень подрібнюємо і посипаємо борщ. Можна просто прикрасити гілочкою кропу.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ з яйцем Холодний борщ на кефірі Холодник Холодник з буряка Холодник по-білоруськи