Борщ з маринованої буряків – ідеальний варіант для втамування голоду і спраги в літню спеку. Не даремно це блюдо користувалося величезною популярністю у наших предків. Щоб прискорити процес приготування і борщів зелених, краще всього використовувати маринований буряк.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк маринована – 400 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кефір – 1 л.
  • Яйце (варене) – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Цибуля зелена – 2 гілки
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати борщ з маринованої буряків просто! Маринований буряк викладаємо в каструлю середнього розміру.

Заливаємо буряк кефіром. Замість кефіру можна використовувати питну воду.

огірки Промийте, наріжте їх дрібним кубиком і відправте в загальну масу.

Зелень промийте і подрібніть, а потім також відправте в загальну масу.

Наш борщ залишилося посолити, поперчити і додати в нього нарізані кубиком курячі яйця. При бажанні яйця можна не подрібнювати, а просто розрізати навпіл. Перед подачею дайте настоятися свекольнику в прохолодному місці мінімум півгодини.

Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодник з буряка на кефірі Холодник на кефірі Холодник по-білоруськи