Холодний борщ у своєму приготуванні не завжди передбачає додавання картоплі. Буряк, огірки, зелень і яйця складають і без того гармонійне поєднання. Нотку пікантності вносить заправка зі сметани і гірчиці.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк (варена) – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 7 гілок
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати холодний борщ без картоплі просто! Буряк почистити і помити. Порізати овочі тонкою соломкою.

Воду закип’ятити, додати сіль, лимонний сік і цукровий пісок. При бажанні можна замінити сік лимона оцтом. Кислота потрібна, щоб буряк не втратила свій яскравий колір. В окріп опустити нарізану буряк і варити близько 20 хв. до готовності. Прибрати каструлю з вогню і остудити в холодному місці близько 1 години.

Помиті огірки і зелень порізати невеликими шматочками. Всипати все в охолоджений відвар з буряком. Знову прибрати охолоджуватися протягом 1 години в холодильнику.

Зварити яйця круто, остудити і порізати. Можна різати кубиками, а одну половину яйця залишити і покласти в суп окремо.

Змішати сметану з гірчицею, при бажанні гірчиці можна покласти побільше.

Розлити борщ по тарілках, всипати частина рубаних яєць і заправити суп гірчицею зі сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Борщ холодный Свекольник Холодний борщ Холодник Холодник з буряка Холодник классический