Додати родзинку, здавалося б, звичних щам можна приготувати борщ з щавлю і капусти. Щі по цьому рецепту – це ситність і ароматність капусти в гармонійному поєднанні з легкою кислинкою щавлю. Цей суп чудово підходить для сімейного обіду і, безсумнівно, подобається всім домочадцям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • М’ясо – 400 гр.
  • Вода – 3 л
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Щавель – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування щнй з щавлю і капусти. Підготувати все необхідне для приготування щів інгредієнти. У каструлю налити воду, покласти м’ясо і варити до готовності (близько 40 хвилин).

Лук очистити і нарізати четвертинками. Картоплю помити, очистити і нарізати великими кубиками.

Капусту помити і дрібно нашаткувати. Помідори помити і нарізати невеликими кубиками. Часник очистити і дрібно нарубати.

Розігріти сковороду з олією, обсмажити на ній цибулю до прозорості. Додати до цибулі моркву, додати томатну пасту і помідор. Тушкувати 10 хвилин.

З каструлі вийняти м’ясо, остудити його і нарізати невеликими шматочками. У бульйон відправити картоплю, варити його хвилин 10. Потім додати в бульйон з картоплею капусту і засмажку, перемішати.

Всипати в каструлю з супом щавель, акуратно все перемішати.

В кінці варіння додати часник, сіль і перець за смаком.

Зняти борщ з щавлю і капусти з вогню і дати трохи настоятися.

Розлити готові щі по тарілках, додавши в них м’ясо і сметану за смаком. Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні