Додати родзинку, здавалося б, звичних щам можна приготувати борщ з щавлю і капусти. Щі по цьому рецепту – це ситність і ароматність капусти в гармонійному поєднанні з легкою кислинкою щавлю. Цей суп чудово підходить для сімейного обіду і, безсумнівно, подобається всім домочадцям.
Інгредієнти: на 8 порції.
- М’ясо – 400 гр.
- Вода – 3 л
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Щавель – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування щнй з щавлю і капусти. Підготувати все необхідне для приготування щів інгредієнти. У каструлю налити воду, покласти м’ясо і варити до готовності (близько 40 хвилин).
Лук очистити і нарізати четвертинками. Картоплю помити, очистити і нарізати великими кубиками.
Капусту помити і дрібно нашаткувати. Помідори помити і нарізати невеликими кубиками. Часник очистити і дрібно нарубати.
Розігріти сковороду з олією, обсмажити на ній цибулю до прозорості. Додати до цибулі моркву, додати томатну пасту і помідор. Тушкувати 10 хвилин.
З каструлі вийняти м’ясо, остудити його і нарізати невеликими шматочками. У бульйон відправити картоплю, варити його хвилин 10. Потім додати в бульйон з картоплею капусту і засмажку, перемішати.
Всипати в каструлю з супом щавель, акуратно все перемішати.
В кінці варіння додати часник, сіль і перець за смаком.
Зняти борщ з щавлю і капусти з вогню і дати трохи настоятися.
Розлити готові щі по тарілках, додавши в них м’ясо і сметану за смаком. Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні