Хочу порекомендувати чудовий рецепт щавлевого супу. Такий суп можна приготувати на плиті, але я буду готувати в мультиварці. Для наваристого і насиченого бульйону вибирайте курячі спинки або стегенця.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Щавель – 200 гр.
  • Вода – 3 л
  • Курка – 800 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сметана – за бажанням
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп в мультиварці просто! Підготуйте необхідні інгредієнти.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Моркву і картоплю ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки.

Молодий щавель промийте під проточною водою і просушіть. Дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями або за власним уподобанням. Потім очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте дрібним кубиком. Картоплю наріжте середніми кубиками, потім викладіть в ємність і залийте холодною водою.

Часник дрібно наріжте. У чашу мультиварки налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю та моркву. Обсмажте в режимі «Смаження», постійно помішуючи, до золотистого кольору приблизно 5-7 хвилин.

Підготуйте куряче м’ясо. Ретельно вимийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Куряче м’ясо викладіть в чашу мультиварки разом з нарізаною картоплею, залийте необхідною кількістю холодної води. Встановіть на панелі приладу режим «Гасіння», час приготування – 1 годину. Закрийте кришку мультиварки.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, акуратно вийміть куряче м’ясо. Обережно відокремте м’ясо від кісток і шкіри, у чашу мультиварки помістіть шматочки курячого м’яса, нарізаний щавель, посоліть, поперчіть і додайте сушений кріп, закрийте кришку приладу. Встановіть на панелі приладу режим «Гасіння», час приготування – 15 хвилин.

Поки вариться суп, відваріть круто курячі яйця. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи. Очищені курячі яйця розріжте навпіл. Після звукового сигналу, вимкніть прилад. Гарячий суп з щавлю розлийте по порціях, прикрасивши половинками курячого яйця, і подавайте за бажанням зі сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні