Пропоную скористатися рецептом дивно смачного пирога з брусницею. Час на його приготування знадобиться не багато, так як ми будемо використовувати готове листкове тісто, але результат вас вразить!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Брусниця – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1.5 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати брусничний пиріг з листкового тіста легко! Для початку треба розморозити тісто. Дістаємо його з морозилки за 2-3 години до початку приготування пирога, присипаємо борошном і залишаємо розморожуватися.
Підготуємо лист. Застеляємо його папером для випічки або тефлоновим килимком і змащуємо вершковим маслом.
Розкачуємо один пласт тіста і кладемо на деко. Це буде основа нашого пирога.
Висипаємо ягоди на тісто. Якщо ягоди заморожені, то можна попередньо їх не розморожувати.
Присипаємо ягоди цукром. Для більшого аромату можна взяти ванільний цукор, все на Ваш смак.
Трохи присипаємо ягоди крохмалем, щоб начинка не була надто рідка.
Розкачуємо другий пласт тесту і звертаємо його в рулет
Робимо надрізи в шаховому порядку
Розгортаємо тісто і викладаємо його поверх ягід.
Змащуємо верхівку рослинною олією і залишаємо в теплому місці для того, щоб тісто піднялося.
Коли тісто піднялося ставимо пиріг в попередньо розігріту духовку і випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому охолонути. Доброго вечора!
Пироги