Вдале збереження брусниці на зиму – це консервування її у власному соку. Сприятливі властивості не залишають брусницю при термічній обробці, тому її можна сміливо влаштовувати в банки. Таку брусницю можна не тільки їсти, але і додавати в пироги, торти та десерти.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Брусниця – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати брусницю у власному соку на зиму з цукром? Відберіть свіжі ягоди брусниці від стебел і зелені. Промийте і переберіть ягоди. Красиві і міцні ягоди будуть для заготівлі, а прим’яті підуть на сік.

З половини ягід вичавити сік за допомогою соковижималки або металевої давилки. Додайте в нього 100 гр цукру. Отриманий макуха приберіть в бік.

Вилийте отриману консистенцію в каструлю і нагрівайте до кипіння.

Промийте банки проточною водою. Потім налийте в каструлю невелику кількість води і дайте воді закипіти. Поставте банки над каструлею шийкою вниз. Між банками залиште трохи відстані, щоб вони не билися один про одного. Стерилізуйте банки протягом 15 хвилин. Кришки стерилізуйте в киплячій воді.

Перелийте закипілу суміш у банки, щільно закупорьте кришками і чекайте остигання. Потім можете забрати готову брусницю в комору.

Приємного аппетита!

Варенье