Буряк ми використовуємо для приготування багатьох страв – борщів, салатів, закусок, бутербродной ікри. Зазвичай господині відварюють коренеплід, якщо потрібно не сира, а вже термічно оброблена буряк. Не всі знають, що якщо не відварювати, а запекти в духовці, то овоч виходить набагато смачніше, солодше, насиченішим. Весь природний смак концентрується в м’якоті і не йде у відвар, як це частково відбувається при варінні. Крім того, при запіканні руйнується менше вітамінів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 700 – 800 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування буряка у фользі цілком, запечена в духовці смачний! Відразу варто відзначити, що для запікання потрібно вибирати невеликі і середні за розміром плоди. Причому дуже бажано, щоб вони були однакового розміру – в такому разі всі коренеплоди запекутся за однаковий час.
насамперед ретельно промиваємо буряки під проточною водою. При необхідності використовуємо щітку, щоб видалити всі забруднення з поверхні.
Далі кожен коренеплід викладаємо на паперовий рушник і добре обсушуємо – не повинно залишатися зайвої вологи.
Готуємо відрізки фольги за розміром буряків, відповідно до кількості коренеплодів.
Відрізок фольги укладаємо блискучою стороною вгору.
На нього кладемо буряк і загортаємо її з усіх боків так, щоб не залишалося проміжків. Обжимаем руками. Таким чином загорнути у фольгу кожен коренеплід.
Укладаємо буряк у фользі на сухе деко або в широку форму для запікання так, щоб овочі не торкалися один одного. Бажано класти буряк таким чином, щоб краї фольги опинилися зверху – так буде зручніше відкривати її для перевірки готовності.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Встановлюємо в неї деко з буряком і запікаємо протягом сорока хвилин.
Потім знижуємо температуру до 150 градусів і продовжуємо піч ще п’ятдесят хвилин.
До кінця часу запікання розгортаємо буряк і протикаємо зубочисткою: якщо вона входить легко, без опору, то коренеплоди готові.
Дістаємо запечену буряк, даємо трохи охолонути і знімаємо фольгу. Даємо охолонути повністю.
Якщо плануєте використовувати буряк відразу, то очищаємо його від шкірки – вона сходить досить легко. Якщо планується використання пізніше, то запечені коренеплоди в шкірці можна помістити в поліетиленовий пакет і зберігати в холодильнику два-три дні.
Приємного апетиту!
Новости