Пюре зі згущеним молоком виходить дуже ніжним, вершковим і ситним. Його можна використовувати як самостійний десерт і їсти ложкою або намазувати на хліб, але також таке пюре буде прекрасною начинки для пирогів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 6 кг
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Молоко згущене – 400 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пюре з ранеток зі згущеним молоком на зиму? Яблука перед приготуванням необхідно ретельно промити, оскільки в пюре вони підуть разом з шкіркою. Якщо яблука куплені, і ви в них не дуже впевнені, шкірку можна очистити, але у такому разі вирізати серцевину з кісточками краще теж заздалегідь. Розкладіть промиті яблука на деко.

Розігрійте духовку до температури 200 С і приберіть в нього яблука на 30 хвилин. За цей час вони пропечуться і стануть дуже м’якими.

Із запечених яблук ложкою вийміть серцевину з кісточками і хвостики, а м’якоть і шкірку складіть у глибоку миску і засипте їх цукром. За бажанням, можете додати трохи лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Це сприятиме кращій консервації, а також зробить смак яблук яскравіше.

З допомогою комбайна, в декілька заходів, подрібніть яблука до стану однорідного гладкого пюре. Можете також скористатися заглибним блендером, але у такому разі перевіряйте ложкою, не забилися шматочки шкірки або м’якоті по кутах каструлі.

В отримане пюре додайте згущене молоко і перемішайте до однорідності.

Розлийте десерт з попередньо простерилизованным банкам і щільно закрийте кришками. Складіть їх боком на постелене рушник і зверху укутайте ковдрою або пледом. Залиште закачування до повного охолодження, потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости