Чебуреки з картоплею – це ще один варіант знаменитого страви. Їх можна подавати як окрему закуску, вони ситні і поживні. Але саме картопля роблять рецепт таким простим і зручним.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 900 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати чебуреки на кефірі з картоплею, змішайте кефір, сметану і розтоплене вершкове масло за допомогою міксера.
Потім додайте яйця і сіль, збийте інгредієнти до однорідного стану.
Пшеничне борошно просійте і частинами додайте до рідких компонентів. Замісіть еластичне тісто. Залиште на півгодини, щоб воно підійшло і відлежалося.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими часточками. Зваріть картоплю в підсоленій воді.
Коли картопля буде готовий, розімніть його в пюре, додайте подрібнений кріп, мелений перець і вершкове масло.
Тісто розділіть на 16 рівних шматків, кожен розкачати в тонкий пласт. На одну половину тіста покладіть начинку, вільною частиною накрийте начину і скріпіть краю. Чебуреки обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
Подавайте чебуреки в теплому вигляді зі сметаною.
Приємного аппетита!
Чебуреки