Чебуреки з картоплею – це ще один варіант знаменитого страви. Їх можна подавати як окрему закуску, вони ситні і поживні. Але саме картопля роблять рецепт таким простим і зручним.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 900 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати чебуреки на кефірі з картоплею, змішайте кефір, сметану і розтоплене вершкове масло за допомогою міксера.

Потім додайте яйця і сіль, збийте інгредієнти до однорідного стану.

Пшеничне борошно просійте і частинами додайте до рідких компонентів. Замісіть еластичне тісто. Залиште на півгодини, щоб воно підійшло і відлежалося.

Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими часточками. Зваріть картоплю в підсоленій воді.

Коли картопля буде готовий, розімніть його в пюре, додайте подрібнений кріп, мелений перець і вершкове масло.

Тісто розділіть на 16 рівних шматків, кожен розкачати в тонкий пласт. На одну половину тіста покладіть начинку, вільною частиною накрийте начину і скріпіть краю. Чебуреки обсмажте на олії до рум’яної скоринки.

Подавайте чебуреки в теплому вигляді зі сметаною.

Приємного аппетита!

Чебуреки