Якщо ви шалено любите чебуреки, але переживаєте з-за того, що вони дуже жирні, запечіть їх в духовці. Домашня випічка – це прекрасне доповнення до чаю або відмінне рішення для перекусу в середині дня.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 350 – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – 5 гілок
  • Кмин – за смаком
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чебуреки з готового тіста в духовці? Помідор і болгарський перець помийте і наріжте дрібними кубиками.

Петрушку помийте і порубаєте ножем.

Змішайте фарш, овочі, зелень, рослинне масло, посоліть і приправте за смаком.

Готове тісто розморозьте, розкотіть і виріжте з нього круглі коржики. На одну половин покладіть трохи начинки, накрийте її другою половиною тіста і скріпіть краю.

У мисці збийте яйце і йогурт.

Деко застелити пекарської папером.

Заготовки чебуреків викладіть на деко, змастіть їх яєчно-йогуртній сумішшю.

Запікайте чебуреки в духовці при 190 градусах 40-50 хвилин. Чебуреки виходять дуже соковитими і смачними.

Приємного апетиту!

Чебуреки