Чебуреки з картоплею і сиром не схожі на традиційні з м’ясною начинкою. Вони дуже ніжні і поживні, підходять для звичайного сніданку і чаювання в колі друзів і близьких.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Вода – 280 мл
- Горілка – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Для начинки: –
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Сулугуні – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чебуреки з картоплею і сиром? Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді. Потім розімніть його в пюре.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Сулугуні натріть на крупній тертці. Додайте цибулю і сир в картопляне пюре, перемішайте.
Борошно просіяти в миску, змішайте її з крижаною водою і сіллю. Потім додайте горілку і замісіть круте тісто. Коли тісто буде готове, загорнути його в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.
розріжте Тісто на кілька рівних частин, потім розкачайте їх. На кожен пласт тіста покладіть начинку і зліпити чебуреки.
На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте чебуреки з двох боків до золотистої скоринки. Подавайте чебуреки теплими, поки сир ще м’який і тягучий.
Приємного аппетита!
Чебуреки