Чебуреки з картоплею і сиром не схожі на традиційні з м’ясною начинкою. Вони дуже ніжні і поживні, підходять для звичайного сніданку і чаювання в колі друзів і близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Вода – 280 мл
  • Горілка – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Сулугуні – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чебуреки з картоплею і сиром? Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді. Потім розімніть його в пюре.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Сулугуні натріть на крупній тертці. Додайте цибулю і сир в картопляне пюре, перемішайте.

Борошно просіяти в миску, змішайте її з крижаною водою і сіллю. Потім додайте горілку і замісіть круте тісто. Коли тісто буде готове, загорнути його в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.

розріжте Тісто на кілька рівних частин, потім розкачайте їх. На кожен пласт тіста покладіть начинку і зліпити чебуреки.

На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте чебуреки з двох боків до золотистої скоринки. Подавайте чебуреки теплими, поки сир ще м’який і тягучий.

Приємного аппетита!

Чебуреки