Чебуреки з м’ясом і картоплею традиційно готують з м’ясною начинкою. У цьому рецепті вам пропонується додати до фаршу тертий сиру картоплю. Готуємо на прісному заварному тісті.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 4 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Окріп – 200 мл
  • Горілка – 0.5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чебуреків з м’ясом і картоплею? Спочатку підготуйте всі продукти для замісу тіста для чебуреків.

Потім підготуйте продукти для начинки.

В посуд для замішування тіста насипте потрібну кількість просіяної на сито борошна.

Насипте до неї сіль, цукор, вбийте яйце і налийте рослинне масло.

Потім тонким струменем наливайте крутий окріп і відразу лопаткою замішують тісто.

Коли тісто охолоне, перекладіть його на стіл і добре вимісіть руками.

Потім тісто скачайте в колобок, перекладіть в пакет і залиште для відпочинку на 20-30 хвилин.

Поки тісто відпочиває, почистіть цибулю і картоплю.

Цибулю наріжте на невеликі кубики.

Картоплини подрібніть на крупну тертку.

Овочі перекладіть до фаршу, додайте за смаком сіль і перець і ложкою фарш перемішайте.

Потім у фарш для соковитості начинки покладіть сметану і ще раз перемішайте. Начинка готова.

Відпочиле тісто розрізати на 10 однакових шматочків і розкачайте їх в тонкі коржі.

На половину коржа укладіть рівномірним шаром столову ложку начинки.

Потім накрийте начинку другою половиною коржа і виделкою по краю красиво скріпіть краю.

Обсмажуйте чебуреки в розігрітому, але не перегрітій олії, по кілька хвилин на кожній стороні і до золотистого кольору.

Готові чебуреки з м’ясом і картоплею перекладіть спочатку на серветки, щоб видалити зайве масло, а потім можете подавати до столу.

Приємного аппетита!

Чебуреки