Чебуреки з м’ясом і капустою простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Сучасні господині в начинку для чебуреків до традиційного м’ясного фаршу додають інші інгредієнти: картоплю, капусту, гриби, цибулю і сир. Білокачанна капуста робить начинку неймовірно соковитою і ще більш смачною. Хрустке і смачне тісто замішуємо на воді, борошна, олії і яйці. Спробуйте, вам сподобається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3.5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування чебуреків з м’ясом і капустою. Спочатку замісіть тісто для чебуреків. У посуд для замісу тіста просійте необхідну кількість борошна.
Борошно посоліть і перемішайте.
Потім невеликими порціями наливайте до борошні воду і виделкою одразу все перемішуйте. У вас вийде тісто у вигляді невеликих пластівців.
Потім в це тісто додайте один жовток і рослинне масло.
Тісто рукою добре вимісіть. Скачайте його в колобок, прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку для чебуреків. Шматок качана капусти нашаткуйте на соломку.
Цибулю почистіть, наріжте і обсмажте на розігрітій олії.
Потім у сковорідку до цибулі перекладіть нашатковану капусту, посоліть її, перемішайте з цибулею і кілька хвилин посмажте.
В окрему миску перекладіть м’ясний фарш. По своєму смаку посипте його сіллю і чорним перцем і додайте подрібнений часникодавку часник.
Потім до фаршу перекладіть обсмажену з цибулею капусту і все добре перемішайте. Начинка для чебуреків готова.
Відпочиле тісто розділіть на шматочки і розкачати їх в тонкі коржі.
На половину коржі укладіть підготовлений фарш. Потім краї коржиків щільно скріпіть виделкою, формуючи красиві чебуреки.
Обсмажте чебуреки з обох сторін в розігрітій олії до золотистого кольору.
Чебуреки з м’ясом і капустою перекладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло, і можете подавати до столу.
Приємного аппетита!
Чебуреки