Соковиті і смачні чебуреки з м’ясом і сиром будуть у вас оригінальною альтернативою хачапурі. Сир для начинки береться сулугуні, адигейський, а в цьому рецепті – плавлений, щоб начинка вийшла тягучою і ароматною. Для чебуреків замішуємо заварне тісто на воді та борошні.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир плавлений – 100 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування чебуреків з м’ясом і сиром. У невелику каструльку налийте потрібну кількість води і оливкової олії і доведіть до кипіння.
В посуд для замішування тіста насипте просіяне на сито борошно, додайте щіпку солі і ложкою перемішайте.
Потім до борошні відразу перелийте закипілу з маслом воду і всі активно розмішайте.
перекладіть Тісто на стіл і вимішайте рукою, щоб воно стало однорідним і не прилипало до долоні. Потім замішане тісто покладіть в пакет і на 1 годину покладіть в холодильник для відпочинку.
За цей час почистіть цибулю, наріжте її на маленькі шматочки і обсмажте на одній ложці вершкового масла.
Плавлений сирок наріжте на невеликі шматочки. До м’ясного фаршу перекладіть шматочки сиру і інше масло.
Потім перекладіть до фаршу обсмажену цибулю, додайте за смаком сіль і чорний перець, налийте для соковитості 40 мл дуже холодної води і фарш ретельно перемішайте. Замішаний фарш на 20 хвилин поставте в холодильник.
Відпочиле тісто розрізати на 10 однакових шматочків і розкачайте їх в тонкі коржі. На коржі покладіть приготований охолоджений фарш.
Потім краї коржиків скріпіть і сформуйте красиві чебуреки.
Обсмажте чебуреки у великій кількості розігрітого рослинного масла до золотистого кольору з обох сторін.
Обсмажені чебуреки перекладіть зі сковорідки на серветки, щоб видалити зайве масло.
Чебуреки з м’ясом і сиром готові. Можете подавати їх до столу.
Приємного аппетита!
Чебуреки