Чебуреки з курячою грудкою прості в приготуванні і сподобаються вашим домочадцям! Чебуреки, напевно, не люблять лише ті, хто жодного разу не пробував. Начинка з курячої грудки надає цій випічці інші смакові якості в порівнянні з традиційними чебуреками. Грудку потрібно або нарізати маленькими шматочками, або швидко і на малій швидкості подрібнити в комбайні. Тісто замішуємо на воді, борошні та яйці. Воно легко розкочується в тонкий коржик і добре тримає начинку при смаженні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода крижана – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування чебуреків з курячою грудкою. Куряче філе промийте, обсушіть серветкою, нарізати на брусочки і подрібніть в чаші блендера або комбайна на маленькій швидкості, щоб фарш вийшов маленькими шматочками. Отриманий фарш перекладіть в окрему миску.

Почистіть цибулини, наріжте їх на шматочки і перекладіть в ту ж чашу.

Подрібніть цибулю в блендері до стану кашки. Саме подрібнену цибулю зробить начинку соковитою.

Потім до фаршу перекладіть цибулю і по своєму смаку насипте сіль і чорний перець.

Начинка для чебуреків повинна бути рідкуватий, тому налийте до фаршу крижану воду. Фарш з цибулею і водою ложкою добре перемішайте.

Потім замісіть тісто для чебуреків. У посуд для замішування тіста налийте воду, додайте до неї яйце і сіль і добре збийте вінчиком.

Потім порційно додайте борошно і віночком тісто відразу перемішуйте.

Потім перекладіть тісто на робочу поверхню і завершіть заміс руками. Замішане тісто залиште для відпочинку на 30-40 хвилин.

Після закінчення часу відпочинку тісто розділіть на невеликі однакові шматочки і розкачати їх в тонкі коржі.

На коржі (одну половину) викладіть рівним шаром приготований курячий фарш.

Фарш прикрийте другою половиною коржа і краї щільно зліпіть. Можете надати їм красиву фігурну форму.

У глибокій сковорідці і на середньому вогні розігрійте достатню кількість рослинного масла.

Обсмажте в ньому чебуреки до золотистого кольору з обох боків.

Блюдо готове, можете подавати до столу.

Приємного аппетита!

Чебуреки