Тісто на окропі для чебуреків вимагає мінімум інгредієнтів і часу на заміс. Воно еластичне і зручний в роботі. Чебуреки мають тонкий прошарок з тіста і смачну соковиту начинку з м’яса або картоплі.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Вода – 150 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 80 мл
- Для начинки: –
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 0,5 кг
- Зелень – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати чебуреки з тестом на окропі без яєць? Картоплю почистіть, помийте і зваріть з додаванням солі і лаврового листа.
Борошно просіяти в миску, зробіть у ній поглиблення, туди всипте сіль і влити окріп. Швидкими рухами перемішайте інгредієнти.
Коли тісто охолоне, вимісіть його до однорідності руками. Готовому тісту дайте відпочити півгодини.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте до готовності на рослинній олії.
Варену картоплю, розімніть в пюре, додати засмажку з цибулі, зелень і перемішайте.
Тісто розділіть на 10-12 рівних частин. Кожну частину розкачати, викладіть на неї начинку і зліпити чебуреки.
Краї тіста щільно зліпіть пальцями або виделкою.
Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін.
Чебуреки подавайте на стіл зі сметаною, це дуже смачно.
Приємного апетиту!
Чебуреки