Тісто на окропі для чебуреків вимагає мінімум інгредієнтів і часу на заміс. Воно еластичне і зручний в роботі. Чебуреки мають тонкий прошарок з тіста і смачну соковиту начинку з м’яса або картоплі.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Вода – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Для начинки: –
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 0,5 кг
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати чебуреки з тестом на окропі без яєць? Картоплю почистіть, помийте і зваріть з додаванням солі і лаврового листа.

Борошно просіяти в миску, зробіть у ній поглиблення, туди всипте сіль і влити окріп. Швидкими рухами перемішайте інгредієнти.

Коли тісто охолоне, вимісіть його до однорідності руками. Готовому тісту дайте відпочити півгодини.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте до готовності на рослинній олії.

Варену картоплю, розімніть в пюре, додати засмажку з цибулі, зелень і перемішайте.

Тісто розділіть на 10-12 рівних частин. Кожну частину розкачати, викладіть на неї начинку і зліпити чебуреки.

Краї тіста щільно зліпіть пальцями або виделкою.

Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін.

Чебуреки подавайте на стіл зі сметаною, це дуже смачно.

Приємного апетиту!

Чебуреки