Оригінальний рецепт чебуреків, який всім припаде до смаку. Щоб чебуреки були хрусткими в тісто додається невелика кількість горілки, алкоголь випаровується при смаженні, тому ніякого стороннього запаху не залишається.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Горілка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати чебуреки з картоплею і цибулею просто! У мисці змішайте вісім столових ложок рослинного масла, цукор і сіль. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть еластичне тісто. Загорнути його у харчову плівку і залишити в холодильнику на півгодини.

Картопля очистіть, відваріть і зробіть з нього пюре. Цибулю подрібніть в блендері. Змішайте картопляне пюре і цибульну масу, посоліть і приправте за смаком. Тісто розкачайте і виріжте з нього коржі круглої форми. На кожну корж викладіть начинку.

Краї тіста скріпіть пальцями або виделкою.

розігрійте Сковорідку, влийте рослинне масло і обсмажте чебуреки з двох сторін. Викладіть чебуреки на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків жиру.

Чебуреки подавайте на стіл в теплому вигляді. Ця страва може стати не тільки смачною закускою на вашому столі, але і підійде як доповнення до перших страв замість хліба.

Приємного аппетита!

Чебуреки