Для любителів гостренького і моркви по-корейськи хочемо запропонувати смачну заготівлю на зиму – червоні помідори по-корейськи на зиму. Приготовлені з додаванням великої кількості зелені, овочів, оцту і спецій, в процесі маринування помідори набувають приголомшливий смак і чудовий аромат, які не притаманні звичайним маринованою помідорів. Невелику кількість рослинної олії залишає закуску легкої, не обтяжуючи її своєю консистенцією. Завдяки тому, що овочі піддаються короткочасної термічної обробки, вони можуть зберігатися в прохолодному темному місці без холодильника.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Морква – 3 – 4 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Базилік свіжий (фіолетовий) – 4 – 5 гілок
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Для заготівлі помідор ми відібрали щільні стиглі плоди. Промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули від води. Самі ж поки займемося овочами: болгарська і гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і чистимо від плодоніжок і насіння. Моркву чистимо і промиваємо. Зубчики часнику чистимо і промиваємо. Укладаємо всі овочі в блендер і подрібнюємо.

подрібнені овочі додаємо сіль і цукор, спеції, рослинна олія і оцет. Все ретельно перемішуємо і залишаємо до розчинення солі та цукру.

Обсохлі помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і ріжемо на часточки. Зелень промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вона трохи висохла. Потім дрібно рубаємо ножем кинзу і петрушку, листя базиліка обриваємо з гілочок.

Банки для заготівлі промиваємо питною содою, ретельно споліскують водою і ставимо в холодну духовку на решітку стерилізуватися при температурі 110-120 градусів. Після чого банки за допомогою прихватов виймаємо й даємо їм охолонути протягом 15-20 хвилин. Потім в баночки укладаємо шарами помідори, овочеве пюре і подрібнену зелень, трохи утрамбовуючи кожен шар ложкою. Наповнені банки прикриваємо прокип’яченими кришками і ставимо в широку каструлю, на дно якої встелена бавовняна серветка і наповнюємо її водою так, щоб вона доходила до плічок банок. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо воду до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і стерилізуємо банки близько 10 хвилин.

Після закінчення часу баночки з помідорами за допомогою прихватов виймаємо з каструлі і щільно закорковуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо пледом або махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо закачування на зберігання в темне прохолодне місце.

Гострі салати на зиму Помідори гарячим способом Помідори по-корейськи часточками Помідори часточками на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму