Салат з кабачків «Тещин язик» – закуска, яка крім цікавого назви володіє безліччю достоїнств. Мова йде в першу чергу про її смакові якості, аромат і яскравому оформленні. Крім того, цей салат дуже простий у приготуванні. І впоратися з ним під силу навіть початківцям кулінарам.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з кабачків на зиму Тещин язик гранично простий! Підготуйте необхідні інгредієнти.

Промиті помідори необхідно залити крутим окропом і залишити на кілька хвилин, потім змити холодною водою і зняти з кожного плоду шкірку. Після цього нарізаємо помідори великими скибочками, попередньо видаливши з них плодоніжки.

Болгарський перець промиваємо, видаляємо їх них насіння і плодоніжки. Потім нарізаємо перець великими шматочками.

Наступний крок – нарізані помідори і болгарський перець кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану пюре.

Промиваємо кабачки нарізаємо з невеликими пластинами. У тому випадку, якщо перед вами не зовсім молоді кабачки, їх потрібно очистити від шкірки і видалити насіння.

Далі очищаємо від лушпиння часник і нарізаємо його кубиками. Пекучий перець нарізаємо кільцями, попередньо видаливши насіння.

У велику каструлю відправляємо овочеве пюре з помідорів і перцю, туди ж відправляємо цукор і сіль. Ставимо каструлю на вогонь. Після того, як овочева суміш закипить, додаємо до неї кабачок.

В цей ж час в каструлю відправляємо і рослинне масло. Через п’ятнадцять хвилин до загальної маси додаємо часник, пекучий перець, а також оцет. Тушкуємо все протягом п’ятнадцяти хвилин під закритою кришкою.

Тим часом стерилізуємо банки. Спочатку їх потрібно промити з використанням харчової соди. Потім ретельно змити і потримати над парою протягом двадцяти хвилин. Кришки кип’ятимо протягом п’яти хвилин. Розкладаємо готовий салат в стерилізовані банки, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою до повного охолодження вмісту банок.

Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму