За смаком і компонентів чізкейк «Рафаелло» дуже нагадує знамениті цукерки – звідси така назва. Приготуйте цей чудовий десерт будинку, заваріть чашку запашної кави і нехай весь світ зачекає!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Кокосова стружка – 30 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Для сиропу: –
- Кокосовий екстракт – 1 ст. л.
- Вода – 130 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Для начинки: –
- кокосові Вершки – 140 гр.
- Сир вершковий – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Кокосовий екстракт – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Для крему: (Рафаелло) –
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Молоко згущене – 350 гр.
- Кокосова стружка – 100 гр.
- Масло вершкове – 140 гр.
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк «Рафаелло»? Для початку потрібно приготувати бісквіт. Відокремте білки від жовтків.
Збийте жовтки, 30 грам кокосової стружки і 45 грам цукру. Маса повинна посвітліти і вдвічі збільшитися.
Білки окремо збийте до стійкої піни, поступово введіть до них 45 грам цукру, продовжуючи збивати.
Змішайте борошно і крохмаль, просійте цю суміш. Акуратно введіть до жовтків збиті білки і борошно з крохмалем.
Вершкове масло розтопіть, охолодіть і влийте в тісто, перемішайте.
Форму для випічки змастіть олією, викладіть в неї тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт 20 хвилин.
Бісквіт залиште у формі, поки він не охолоне.
Вершковий сир, цукор і кукурудзяний крохмаль помістіть в чашу міксера, збийте на невеликій швидкості до однорідності. Додайте кокосове екстракт і ще раз збийте.
Додайте яйце збийте, потім покладіть жовток і ще раз збийте.
В самому кінці додайте кокосові вершки, збивайте до однорідної гладкої маси пару хвилин.
Влийте сирну масу у форму випікайте на водяній бані 50-55 хвилин. остудіть чізкейк і вийміть з форми. Поставте його в холодильник, щоб він застиг.
Зробіть кокосовий сироп для просочення. Змішайте воду і цукор, доведіть масу до кипіння і розчинення цукру, додайте кокосове екстракт, остудіть.
Для кокосового крему збийте згущене молоко і вершкове масло до пишноти, додайте Сир, добре перемішайте, всипте кокосову стружку і ще раз перемішайте.
Остиглий бісквіт розрізати на 2 коржа. Один корж викладіть на дно круглої форми, просочіть його кокосовим сиропом.
Викладіть на корж 1/3 частина кокосового крему.
На крем акуратно викладіть підготовлений раніше чізкейк.
Змастіть чізкейк 1/3 частиною кокосового крему.
Зверху покладіть другий бісквітний корж, просочіть його кокосовим сиропом.
Викладіть зверху решту кокосового крему і посипте кокосовою стружкою. Поставте кокосовий чізкейк на 8-12 годин в холодильник. Перед подачею дайте йому постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк зі згущеним молоком Чізкейк класичний Чізкейки