Чізкейк за консистенцією може нагадувати запіканку або суфле, це залежить від інгредієнтів, які ви використовуєте. Один з найбільш смачних рецептів цього десерту – це чізкейк з Маскарпоне з полуницею.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Печиво – 250 гр.
  • Сир Маскарпоне – 500 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 200 мл
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Полуниця 400 гр.
  • Суміш для желе – 2 пакета

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк з маскарпоне і полуницею? Печиво подрібніть до крихти будь-яким доступним способом. Змішайте його з розм’якшеним вершковим маслом. З цієї маси викладіть у формі корж, добре утрамбуйте його, поставте в холодильник на 30 хвилин.

Залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин. Потім підігрійте його на водяній бані до розчинення желатину.

Міксером збийте Маскарпоне, потім додайте до нього цукрову пудру, знову збийте. Продовжуючи збивати, введіть вершки, після них желатин.

Дістаньте форму з холодильника, викладіть на корж вершкову начинку, поставте чізкейк в холодильник на 1-2 години.

Полуницю промийте, обріжте хвостики, кожну ягоду наріжте часточками.

Приготуйте желе згідно інструкції на упаковці.

Дістаньте чізкейк з холодильника, до того часу начинка з Маскарпоне вже повинна схопитися. Розкладіть полуницю, залийте її підготовленим желе і заберіть назад в холодильник ще на 2-4 години.

Після закінчення часу желе повністю застигне і чізкейк з полуницею буде готовий до вживання. Виглядає він дуже красиво і смак у нього неймовірний.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний