Сьогодні ми приготуємо улюблений багатьма сирний десерт під назвою чізкейк. Основу його буде складати сир Філадельфія, завдяки якому чізкейк набуває ніжний вершковий смак, доповнити який нам допоможуть вершки. Обрамлений наш чізкейк буде в хрустку пісочну основу, яку ми приготуємо з борошна, вершкового масла і цукрової пудри. Витративши на приготування значну кількість часу, в результаті ми отримаємо чудовий десерт, яким насолоджуються у багатьох ресторанах світу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Для начинки: –
- Сир Філадельфія – 550 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вершки 33% – 100 гр.
- Яєчний жовток – 5 шт.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк, який завжди виходить? Добре охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо борошно, сіль і перетираємо все руками в дрібну крихту. Після цього додаємо яйце і цукрову пудру і замішуємо тісто руками. Потім збираємо його в кулю, загорнути у харчову плівку. Кладемо в холодильник на 50-60 хвилин.
Відокремлюємо білки від жовтків. У мисці змішуємо сир Філадельфія, цукор і борошно. Потім по одному вводимо жовтки, кожен раз, добре перемішуючи міксером. Потім, не вимикаючи міксер, тонкою цівкою вводимо вершки. У нас вийде повітряна однорідна маса.
В окремій мисці за допомогою міксера збиваємо необхідну кількість білків з дрібкою солі, до стійких піків. Після чого збиваємо білки з сирною масою.
Тісто дістаємо з холодильника, кладемо його між двома листами пекарської папери і розкачуємо так, щоб його товщина була 4-6 мм. Викладаємо тісто у форму діаметром 24 див, загортаючи його на борти. Викладаємо сирну начинку в тісто і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин, потім зменшуємо вогонь до 150 градусів і випікаємо 20 хвилин, після чого зменшуємо вогонь до 125 градусів і випікаємо ще 10 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо чізкейк остигати в духовці з відкритими дверцятами близько години.
Готовий чізкейк виймаємо з форми, даємо йому охолонути ще 1-2 години, щоб начинка стала більш щільною, так чізкейк буде зручніше розрізати на порції.
Приступаємо до дегустації нашого десерту, приємного чаювання!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейки