Пропонуємо вам рецепт дуже смачного і ніжного чізкейку з начинкою з вершкового сиру Маскарпоне, під ароматною малиновою заливкою. У нашому рецепті ми будемо використовувати агар-агар – це натуральний замінник желатину, який має такі ж властивості. Основу для чізкейку ти будемо випікати самі, а не використовувати готове печиво. В результаті у нас вийде, що тане в роті ніжний чізкейк, повністю зроблений своїми руками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сир Маскарпоне – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Малина – 400 гр.
  • Малиновий сироп – 300 мл
  • Агар-агар – 8 гр.

Процес приготування:

Для приготування чізкейку з агар-агаром і маскарпоне нам знадобиться дуже холодне вершкове масло. Нарізаємо його кубиками і кладемо в чашу блендера. Додаємо яйце, борошно, цукрову пудру і сіль. Всі інгредієнти добре перемішуємо насадкою для тіста.

У нас вийшло густе однорідне тісто. Збираємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1-2 години.

Після закінчення часу дістаємо тісто з холодильника, кладемо його в форму для випічки, застелену пергаментом і рівномірно розподіляємо. Тісто розподіляємо таким чином, щоб воно заходило на борту форми висотою приблизно 2-3 див. Робимо проколи вилкою по всьому тесту і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

В цей час займемося начинкою: яйця вибиваємо в глибоку миску, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості 5-7 хвилин до посветления маси і збільшення її в об’ємі. Потім зменшуємо швидкість міксера до малих оборотів, додаємо Маскарпоне і ванільний екстракт і все перемішуємо до однорідності.

Крем виливаємо у форму на тісто, зменшуємо температуру в духовці до 160 градусів і випікаємо чізкейк 30-40 хвилин. Якщо він сильно підрум’янюється зверху – можна накрити пергаментом. Готовий чізкейк дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і ставимо в холодильник. В процесі охолодження начинка ущільниться.

Готуємо малинове желе: нам знадобиться малиновий сироп, розбавлений водою 50:50 або малиновий сік. Змішуємо в каструлі розбавлений сироп з агар-агаром, додаємо малину, ставимо на вогонь і варимо 6-8 хвилин. Потім проціджуємо через сито. Заливаємо отриманим сиропом повністю охолоджений чізкейк і ставимо в холодильник на 3-4 години.

Готовий чізкейк дістаємо з холодильника і подаємо до чаю. В охолодженому вигляді він прекрасно ріжеться на шматочки.

Приємного апетиту!

Малиновий чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чізкейки