Звичайно основа для чізкейку готується з суміші крихт печива і вершкового масла. В якості гідної альтернативи можна спекти основу і з домашнього пісочного тіста. Важлива умова – замішувати тісто максимально швидко, щоб воно не стало жорстким після випічки. Маскарпоне у складі крему дає ту саму ніжність і шовковисту, повітряну текстуру, за яку всі так люблять цей десерт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове (для тіста) – 100 гр.
  • Яйце (для тесту) – 1 шт.
  • Сир Маскарпоне – 400 гр.
  • Сир 9% – 400 гр.
  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Яйце (для крему) – 4 шт.
  • Цукор-пісок (для крему) – 180 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 2 для змащування

Процес приготування:

Почнемо готувати чізкейк з маскарпоне і пісочним тістом. До початку приготування чізкейку варто дістати маскарпоне, сир, вершки і яйця з холодильника, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру.

Для приготування тіста холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці або ріжемо дрібними шматочками. Поміщаємо подрібнене масло в миску і відразу додаємо до нього цукровий пісок і яйце. Швидко розмішуємо виделкою до відносної однорідності і всипаємо борошно. Руками швидко замішуємо тісто і скачуємо його в кулю. Прибираємо кулю в холодильник на час приготування крему.

знімаємо цедру З апельсина спеціальним ножем або за допомогою дрібної терки. Обережно, потрібна лише поверхнева помаранчева частина шкірки, не варто зачіпати білу прошарок, так як вона дає гіркоту.

В окрему об’ємну миску викладаємо маскарпоне, жирний сир, цукор, апельсинову цедру і ванілін. Вливаємо 150 мілілітрів вершків.

Заглибним блендером на високій швидкості збиваємо інгредієнти, поки не вийде однорідна гладка маса.

Додаємо в отриманий крем по одному яйцю, збиваючи міксером на високій швидкості після кожного додавання.

В окремій невеличкій посудині змішуємо 50 мл вершків з кукурудзяним крохмалем і виливаємо в крем. Знову збиваємо всі разом міксером на високій швидкості.

Форму для випічки чізкейк змащуємо вершковим маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Викладаємо в підготовлену форму охолоджене тісто руками і розподіляємо його по дну і стінкам, формуючи високі бортики.

В отриману основу з тіста виливаємо приготований крем з маскарпоне і сиром, розрівнюємо поверхню. Духовку розігріваємо до 170 градусів. Форму з чізкейк ставимо в гарячу духовку на середній рівень і випікаємо протягом години.

Готовий чізкейк дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути прямо у формі. Остиглий чізкейк поміщаємо в холодильник і охолоджуємо протягом трьох-чотирьох годин.

Після закінчення зазначеного часу чізкейк акуратно звільняємо з рознімної форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. За бажанням, можна додатково при подачі прикрасити розтопленим шоколадом або листочками свіжої м’яти.

Приємного апетиту!

Апельсиновий чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк класичний