За пропонованим рецептом ви можете приготувати чізкейк з маскарпоне і вершками, який буде по текстурі як суфле, але при цьому буде мати насичений смак і ситність. Щоб чізкейк не потріскався, вершкову основу для нього збийте виделкою або вінчиком і готуйте при невисокій температурі або на водяній бані, щоб верхній шар не пошкодився. Подайте цей десерт з кисло-солодкими ягодами полуницею, смородиною або малиною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печиво (Пряжене молоко) – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир Маскарпоне – 400 гр.
  • Вершки 30% або Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Полуничне желе – 1 пакет
  • Полуниця – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк з маскарпоне і вершками? Підготуйте всі необхідні продукти для приготування чізкейку.

Ножицями виріжте шматок пергаментного паперу відповідно діаметру рознімної форми для випічки.

Застеліть папером дно форми і намажте її шматочком вершкового масла.

В піалу пересипте желатин з пакетика, залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин для набухання.

Печиво складіть у поліетиленовий пакет і його міцно зав’яжіть.

З допомогою звичайної качалки подрібніть печиво в дрібну крихту.

На плиті або в мікрохвильовій печі розтопити потрібну кількість вершкового масла і добре перемішайте його з крихтами печива.

Отриману масу викладіть у форму, трохи утрамбуйте її склянкою і поставте на деякий час в холодильник.

Замочений желатин перекладіть в невелику каструльку і на маленькому вогні при безперервному помішуванні розчиніть його, а потім остудіть.

В окремому посуді збийте вінчиком вказане в рецепті кількість вершків з цукром. Можете додати в цю масу трохи ванілі, буде ароматнішим.

Маскарпоне та вершки з’єднайте і перемішайте до однорідного стану. Зручніше вершки потроху наливати до сиру і відразу перемішувати, тоді не буде дрібних грудочок, адже цю вершкову основу не можна розмішувати блендером або міксером.

В отриману масу перелийте розчинений желатин і добре перемішайте.

Вершковою масою з маскарпоне залийте печиво у формі і поставте десерт в холодильник на 2 години, щоб застиг желатин.

Поки чізкейк застигає, приготуйте полуничне желе і охолодіть його. Свіжу полуницю промийте, наріжте на половинки і красиво розкладіть по поверхні застиглого чізкейку.

Потім полуницю залийте шаром приготованого желе.

Чізкейк повторно помістіть в холодильник на 2 години. Готовий десерт акуратно дістаньте з форми.

Наріжте чізкейк з маскарпоне теплим ножем і декорують шматочками полуниці.

Заваріть до десерту ароматний чай і подайте до столу.

Приємного чаювання!

Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний