Такі «човники» не тільки відмінно урізноманітнюють буденне меню, але також і вдало доповнять святковий стіл. Незважаючи на те, що це досить ситне блюдо, зайвих калорій в ньому немає. Фарш для начинки використовуємо курячий, а майонез – легкий. При бажанні, його й зовсім можна замінити на сметану. При подачі не забуваємо щедро посипати фаршировані кабачки січеною зеленню – це не тільки додасть страві свіжий аромат, але й збагатить його додатковими вітамінами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Петрушка – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування човників з кабачків з фаршем ПП? Для приготування «човників» краще використовувати молоді кабачки невеликого розміру. Такі плоди можна використовувати разом з шкіркою, м’якоть у них ніжна, а габарити дозволяють оформити як раз порціонну «човник». Кабачки миємо й обсушуємо. Кінчики зрізаємо, а самі плоди розрізаємо вздовж на дві рівні половини.

З допомогою чайної ложки виймаємо з кожної половини кабачкову м’якоть разом з молодими насінням. Стінки вийшла «човники» повинні бути не тонше одного сантиметра. Витягнуту масу не викидаємо – пізніше використовуємо її для начинки.

Отримані «човники» викладаємо на змащене олією деко зрізом вниз і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти хвилин. Попереднє запікання кабачків зробить їх у вже готовому блюді соковитіше. Після запікання даємо кабачків злегка охолонути.

Поки кабачки запікаються, курячий фарш викладаємо в широку миску. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Печериці протираємо вологою ганчірочкою і також дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо гриби, перемішуємо і продовжуємо готувати ще пару хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо суміші трохи охолонути.

Раніше витягнуту м’якоть кабачків подрібнюємо ножем або натираємо на терці. Додаємо м’якоть в миску до курячого фаршу.

Додаємо остиглий цибулю з грибами.

Додаємо сіль, чорний мелений перець суміш спецій для курки. Масу ретельно перемішуємо ложкою, щоб всі компоненти змішалися один з одним.

Попередньо запечені кабачки перевертаємо зрізом вгору і посипаємо невеликою кількістю солі і чорного перцю.

Наповнюємо «човники» приготовленої начинкою. Викладаємо фарш досить щільно, оскільки при запіканні він випаровує частину вологи і трохи зменшиться в обсязі.

Покриваємо фарш тонкий шаром майонезу або сметани. Помідори ріжемо на поперечні гуртки. Укладаємо на кожну «човник» по три-чотири гуртка.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і густо посипаємо їм «човники» поверх помідорів.

Духовку розігріваємо до двохсот градусів і ставимо підготовлені човники на середній рівень. Запікаємо кабачки тридцять-сорок хвилин до рум’яної скоринки. Гарячі «човники» посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Кабачки в духовці Кабачки з грибами Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами Кабачки з сиром Кабачки з фаршем Човники з кабачків з куркою