Запіканка з кабачків з курячим фаршем і томатами виходить соковитою, живильної і універсальною за смаком. Її зручно порізати на порційні шматки і дати чоловікові на роботу або дитині в школу на перекус.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 7 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з кабачків з курячим фаршем. У сковороді розігріти рослинне масло. Цибулини почистити, порізати на кубики і обсмажити до прозорості. Покласти до цибулі курячий фарш, посолити, поперчити і покласти томатну пасту. Перемішати.

Молоді кабачки помити і потерти на крупній тертці. Посолити і віджати сік.

Помідори помити і нарізати кружечками.

Яйця з’єднати в мисці зі сметаною і збити віночком.

Змастити форму для запікання олією, викласти половину кабачків, далі шар фаршу, накрити його кабачками. Викласти шар томатів. Залити зверху яєчно-сметанним соусом, посипати сиром, натертим на дрібній або середній тертці.

Випікати запіканку в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 35 хвилин. Далі дати страві трохи охолонути у формі, дістати на блюдо і порізати порційними шматочками.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем та сиром