Серед безлічі рецептів засолювання сала окремо виділяють «дамське» сало. Є авторами цього рецепта дами – залишається питанням, але сало виходить надзвичайно ніжним (тане в роті) і ароматним, за що його люблять і жінки, і чоловіки. Для такого сала береться тільки фільтрована вода. Свій «дамський» смак сала набуває тільки на 5-6 добу від часу засолювання.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сало свиняче – 1.1 кг
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Перець білий горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 5 шт.

Процес приготування:

Готувати дамське сало в розсолі – найсмачніший рецепт просто! В окрему посудину наливаємо фільтровану воду, насипаємо цукор і сіль і кладемо подрібнені лаврове листя.

Горщики перцю насипаємо цілими або подрібненим в ступі, так буде більше аромату перцю.

Розсіл кип’ятити 3-4 хвилини і потім охолоджуємо.

Шматок обраного для засолювання сала добре промиваємо холодною водою, поскоблив ножем шкірку, потім просушуємо серветками і нарізаємо на шматочки довільного розміру.

Чистимо і будь-яким способом подрібнюємо зубки часнику.

Кожен шматочок сала натираємо подрібненим часником і укладаємо в посуд для засолювання. Кладемо сало не занадто щільно, щоб шматки добре просолились.

Потім заливаємо сало охолодженим розсолом.

Згори кладемо плоску тарілку і будь-який вантаж. Залишаємо сало в розсолі на одну добу при звичайній домашньої температурі. Потім поміщаємо в холодильник або інше холодне місце ще на 5 діб.

Після закінчення цього часу «дамське» сало можна дегустувати. Дістаємо шматочки сала з розсолу, обсушуємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в морозилку.

Смачних і вдалих заготовок!

Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями