Мультиварка дозволяє приготувати дієтичний плов з куркою, що буде чудовим гарячою стравою для дотримуються дієти, адже в нього в два рази менше калорій, ніж у традиційному плові. Готуємо плов з малокалорійною частини курки (філе) і майже без рослинної олії. Готуємо дієтичний плов на програмах «Гасіння» і «Плов» або «Рис».
Інгредієнти: на 3 порції.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Рис білий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Приправа для овочів – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати дієтичний плов з куркою в мультиварці, чашу мультиварки змастіть перед початком готування невеликою кількістю рослинного масла.
Промиту курячу грудку наріжте на невеликі (до 2 см), кубики. Почистіть і дрібно наріжте цибулину.
Нарізані грудки і цибулю покладіть в чашу мультиварки. Закрийте кришку і увімкніть програму «Тушкування» на 10 хвилин. Після закінчення цього часу все перемішайте лопаткою.
Моркву почистіть, промийте і наріжте на тонку соломку. Очищені зубки часнику порубаєте ножем.
Потім нарізані моркву і часник перекладіть в миску, залити ½ склянки теплої води і по своєму смаку насипте сіль і овочеву приправу. Курячу грудку з овочами потушкуйте на тій же програмі ще 20 хвилин. За цей час м’ясо курки приготується.
Потрібну кількість рису і головку неочищеного часнику добре промийте холодною водою.
Потім промитий рис рівним шаром викладіть в чашу і в середину помістіть його часник. Налийте в чашу ще 200 мл води. Закрийте кришку м увімкніть програму «Плов» або «Рис» на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу відкрийте кришку і подивіться, чи достатньо води для рису, адже це залежить і від сорту рису. Долийте трохи води і продовжите готування на тій же програмі ще 10 хвилин.
Після сигналу про завершення програми дієтичний плов з куркою залиште в мультиварці на 20 хвилин під закритою кришкою. Потім плов лопаткою перемішайте і можете подавати до столу.
Смачного!