Яке вибрати тісто для чебуреків: дріжджове, заварне, на кефірі або прісне? Про це не сперечаються. У кожної господині свій улюблений і надійний рецепт. Чебуреки на кефирном тесті завжди більш м’які і ніжні, ніж традиційні, так і до того ж вони не черствіють пару днів, тому можна відразу напекти багато.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 100 мл
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 250 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати домашні чебуреки на кефірі з фаршем на сковороді. У посуд для замішування тіста розбийте яйце, налийте кефір кімнатної температури, насипте сіль (соду в тісто не додаємо) і віночком все добре збийте. Потім через сито насипте до кефіру потрібну кількість борошна і замісити тісто, спочатку ложкою, а потім руками. Тісто скачайте колобком і залиште на 40 хвилин для відпочинку під серветкою.

В окрему миску перекладіть м’ясний фарш. Цибулини почистіть і будь-яким способом подрібніть. До фаршу перекладіть цибулю, насипте за своїм смаком сіль і чорний перець і перемішайте. Потім налийте 100 мл теплої води і перемішайте ще раз до однорідного стану.

Відпочиле тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню столу. Згорнути його рулетом і нарізати на однакові шматочки. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж круглої форми.

На половину кожного коржика покладіть підготовлений м’ясний фарш. Краї коржиків щільно сощипите і виделкою надайте красиві контури.

У глибокій сковорідці і на середньому вогні розігрійте достатню кількість рослинного масла. Обсмажте в ньому чебуреки до золотистого кольору на одній стороні.

Потім акуратно переверніть на іншу сторону і смажте до готовності.

Обсмажені чебуреки з фаршем на кефірі перекладіть зі сковорідки спочатку на паперовий рушник, а потім на тарілочки. Блюдо можете подавати до столу з чаєм, кавою або соком.

Приємного аппетита!

Чебуреки